Πλέον όλοι γνωρίζουμε τι περίπου θα μας ρωτήσουν σε μια συνέντευξη για εργασία. Γνωρίζουμε επίσης τι θα ήταν καλό και αποτελεσματικό να απαντήσουμε άσχετα με το αν το κάνουμε ή όχι. Το άγχος μερικές φορές μπλοκάρει το μυαλό, το σώμα και τις σκέψεις μας και την ώρα που είμαστε μπροστά στον συνεντευξιαστή αισθανόμαστε ότι είμαστε σε τηλεπαιχνίδι που οι απαντήσεις θα μας φέρουν πιο κοντά στον τελικό για το μεγάλο έπαθλο!
Στο συγκεκριμένο άρθρο θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας κάτι διαφορετικό με αρκετή δόση χιούμορ, κάτι που σίγουρα έχετε σκεφθεί κατά την διάρκεια μιας συνέντευξης ή αμέσως μετά το τέλος της!
Φανταστείτε λοιπόν να μπορούσατε και εσείς να κάνατε ορισμένες ερωτήσεις στον υποψήφιο εργοδότη/συνεντευξιαστή. Δεν αναφέρομαστε στις ερωτήσεις που μπορείτε να κάνετε (και να κερδίσετε τις εντυπώσεις) αλλά σε κάποιες που θα θέλατε αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ρωτήσετε!
- Σίγουρα ψάχνετε για άτομο ή απλά κάνετε έρευνα για να δείτε τι “παίζει” στην αγορά;
- Εσείς τι εργασιακή εμπερία έχετε;
- Απο την στιγμή που μου παρουσιάζετε την επιχείρηση σας ως μεγάλη & τρανή γιατί ο μισθός που προσφέρετε είναι μικρός & ασήμαντος;
- Σας είπα τόσα για ‘μένα, θέλετε να μου μιλήσετε και εσείς λίγο για τον εαυτό σας;
- Εσείς γνωρίζετε αυτά που απαιτείτε να γνωρίζω έτσι ώστε να με κρίνετε αντικειμενικά;
- Πληρώνετε on time τους υπαλλήλους σας ή να βρω και δεύτερη δουλειά για τις βασικές μου υποχρεώσεις;
- Εξηγήστε μου λίγο την σχέση αυτών που ζητάτε τώρα με αυτά που αναφέρετε στην αγγελία σας;
- Γιατί πιστεύετε ότι πρέπει να εργαστεί κάποιος στην εταιρεία σας;
- Μεταξύ μας τώρα, καλά όλα αυτά που μου λέτε, αλλά τι πραγματικά θέλετε να κάνει το άτομο που θα προσλάβετε; Ποιά είναι τα “ψιλά γράμματα” του “job description”;
Σας συμβουλεύουμε να μην επιχειρήσετε να κάνετε τις παραπάνω ερωτήσεις σε πραγματικές συνθήκες! Μπορεί να κερδίσετε ηθική ικανοποίηση αλλά την θέση…ξεχάστε την!
xaxa! Θα ήθελα να πολύ να δω και τις πιθανές απαντήσεις!!!